Nieuws

Alle laatste updates over Swim to Fight Cancer Haarlem vind je hier! 
Volg je ons ook al op Facebook en Instagram?


Foto's kijken - zoek jezelf!
Zoek jezelf op de hon-der-den foto's die onze fantastische fotografen van ons maakten afgelopen zondag.
Ze staan allemaal op onze Flickr pagina.
18-9-2018
Immunologie-onderzoek

Welk onderzoek steunen wij met deze Swim?

De donaties van de Swim to Fight Cancer Haarlem gaan naar een specifiek onderzoekproject in het NKI-AvL

De onderzoekers van dit project willen een genetische test ontwikkelen die het mogelijk maakt om te voorspellen of een behandeling met immunotherapie zinvol is bij patiënten met borstkanker. Vervolgens zal men onderzoeken of deze therapie ook effectief is voor patiënten met andere vormen van kanker.  

 


Immunotherapie
Het idee achter immunotherapie is dat je het afweersysteem van de patiënt een handje helpt bij het bestrijden van kankercellen. Voor sommige vormen van kanker werkt dit al heel goed, maar bij uitgezaaide borstkanker ligt het succespercentage nog niet zo hoog. Om ervoor te zorgen dat patiënten de behandeling krijgen die het best bij hun tumor past, is het belangrijk om tumoreigenschappen te vinden die voorspellen of immunotherapie wel of geen zin heeft.
19-9-2018
"Spring", hét lied van de Swim door Marleen Bijleveld
Dit nummer schreef Marleen Bijleveld speciaal voor de Swim to fight cancer Haarlem en zal zondag ook worden uitgevoerd op het podium.
14-9-2018
LET OP: Gewijzigde tijden Houtvaart

Zondag 2 september is de laatste dag dat de Houtvaart open is. Daarna gelden er gewijzigde openingstijden. Het zwembad blijft open in de ochtend voor de Vrienden van de Houtvaart. Onze swim-pas geldt hiervoor NIET. Wel is de Houtvaart voor ons nog exclusief open op dinsdagavond. Omdat de dagen weer korter en kouder worden, is de  tijd een uur vervroegd. Dus 4 en 11 september trainen we van 19.00u tot 20.00u. 

1-9-2018
Vergeet je noodnummer niet

Van iedereen hebben we een noodtelefoonnummer nodig. Stel dat er iets gebeurt dan moeten wij iemand kunnen bellen. Log even in op je profiel en zorg ervoor dat het noodnummer is ingevuld!

1-9-2018
Zwemwetsuits ten zeerste aangeraden

In verband met de veiligheid raden we iedereen aan in zwemwetsuit het Spaarne in te springen. Door de tijd die deelnemers doorbrengen in het water voorkom je daarmee verkramping en onderkoeling. Mocht het water een temperatuur bereiken van 18° of minder, dan stelt de organisatie het dragen van een zwemwetsuit zelfs verplicht.
Dinsdag 11 september is er daarom nog een zwemwetsuit pas-sessie om 19 uur met Openwater Swimming Club. Pakken huren kan ook online via Openwaterswimming.club.

Via Swim to Fight Cancer krijg je 20% korting op de aanschaf van een wetsuit bij JOBE. De kortingscode is STFC18.

Ook het dragen van waterschoenen wordt sterk aangeraden in verband met ondiepe stukken binnen het parcours.

1-9-2018
Tips voor fondsenwerving

Maarten van der Weijden heeft zijn talent (zwemmen) ingezet als middel om zijn doel te behalen, namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek. Dat geldt ook voor ons. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen, het zwemmen is slechts een middel. Daarom hieronder nog wat tips:

 • Zet een foto op je persoonlijke- of teampagina.
 • Vertel je persoonlijk motivatie waarom je meedoet aan de Swim.
 • Deel jouw actiepagina via jouw social media, Whatsapp of mail. Zet hier ook meteen de link naar de pagina waar ze kunnen sponsoren. Dat maakt de drempel alweer een stukje lager.
 • Benader bedrijven bij jou in de buurt of ze je willen sponsoren in de eindsprint naar de Swim.
 • Gebruik online promotiematerialen (posters, invulformulieren). Deze staan op de website en kun je zelf printen.
 • Hang posters op of verzin een spectaculaire actie (bijvoorbeeld: organiseer een etentje en vraag iedereen om een donatie ipv een bosje bloemen, vraag 10 cent per baantje als je aan het trainen bent tijdens een clinic etc)

 

Op dit moment hebben we een ijzersterke top 5 van individuele zwemmers en ook de teams beginnen op stoom te komen. Wie kan hen van de troon stoten en zo de ‘Gouden Badmuts’ in de wacht slepen?  

1-9-2018
Openwaterzwemclinic

Voor àlle Swimmers, dus ook de Kids van de Obstacle Swim zijn welkom, is er op zondagochtend 9 september van 9.00u-10.00u een open water zwemclinic. Graag omgekleed aanwezig om 8.45u.

De clinic wordt verzorgd door trainers van HPC en echte openwater pro's en triatleten. Ook Marcel Schouten (langeafstandzwemmer op weg naar de Olympische Spelen 2020 in Tokyo) is van de partij! Zij helpen ons met tips & tricks, zodat we ook kunnen genieten tijdens onze Swim in Haarlem.

Locatie: Toolenburgerplas in Hoofddorp. Parkeren naast restaurant Long Island.


1-9-2018
Gratis Workshop Pilates

Bij pilates ligt de focus op het versterken van je core, het bewust omgaan met je ademhaling en het verlengen van je spieren. Elementen die voor alle zwemmers ook van groot belang zijn.

Daarom organiseert Heleen een gratis workshop op donderdag 6 september van 19:30u -20:30u.

 • Inloop vanaf 19.00u
 • Neem je eigen mat mee en draag bij voorkeur kleding zonder rits op de rug
 • Er is ruimte voor maximaal 22 deelnemers
 • Geef je op vóór woensdag 5 september door een mail te sturen naar byhelenig@gmail.com

 

Locatie: grasveld naast Delftlaan/Kleverlaan tegenover de ijsbaan.
Ingang Jan Haringstraat. (NB: bij regen in de gymzaal van de Bornwaterschool te Bloemendaal)

Meer informatie:
https://www.facebook.com/corebusinessbyhelenig/

1-9-2018
Korting op wetsuit bij JOBE
Zwemmen in een speciaal daarvoor gemaakt wetsuit is veilig. Het houdt je op temperatuur en geeft extra drijfvermogen. Via Swim to Fight Cancer krijg je 20% korting op de aanschaf van een wetsuit bij JOBE.

De kortingscode is STFC18.

Overigens, pakken huren kan ook.
16-7-2018
Toolkit voor ophalen van donaties
De vakantie staat voor de deur en daarna is het al snel september. Tijd om dat streefbedrag aan te gaan tikken. Er zijn veel manieren waarop je je streefbedrag aan donaties kunt verzamelen, hieronder wat tips.


 • Maak jouw actiepagina zo persoonlijk mogelijk, met een (zwem)foto’s/teksten en nieuwsberichtjes van jouw voorbereiding voor de swim;
 • Vertel wat jouw motivatie is om mee te doen;
 • Deel waar de donaties naartoe gaan: donaties gaan direct naar jonge talentvolle onderzoekers waarvan we verwachten dat ze binnen de top van de oncologie gaan behoren. Meer over de onderzoekers: www.fightcancer.nl/over-kanker/onderzoekers
 • Deel jouw actiepagina via jouw social media, Whatsapp, mail en de link onderaan je mailtjes;
 • Benader bedrijven bij jou in de buurt of ze je willen sponsoren in de eindsprint naar de swim;
 • Hang posters op of verzin een spectaculaire actie (bijvoorbeeld: organiseer een etentje en vraag iedereen om een donatie ipv een bosje bloemen, vraag 10 cent per baantje als je aan het trainen bent tijdens een clinic etc)
 • Gebruik online promotiematerialen (posters, invulformulieren). Deze kun je ook uitprinten. Zie de materialen hieronder.

Er is nu een handige toolkit voor het ophalen van donaties. Je kunt deze files uitprinten en gebruiken om promotie te maken voor de Swim en personaliseren met jouw actiepagina.
- visitekaartjes voor jouw actiepagina;
- een poster;
- een flyer die je kunt personaliseren, zie onderstaand.
De files zijn te downloaden op de pagina deelnemersinformatie.

Heb je nog meer goede ideeën? Houd ons op de hoogte via Instagram, Facebook of Twitter! Daar delen we jouw goede ideeën graag met de andere deelnemers.  

4-7-2018
Openwater Clinic op 11 juli


Clinic Alert! Op woensdag 11 juli om 19.30 uur geeft Krassport een openwatertraining in t Wed in de Kennemerduinen. Uiteraard ook nu weer gratis toegang voor deelnemers van de Swim to Fight Cancer Haarlem.

Dus ben je nog niet ingeschreven? Doe dat dan nu want deze wil je niet missen!
2-7-2018
Kom je trainen met twee topzwemmers?
Zwemtraining Swim to Fight Cancer Haarlem
Aanstaande dinsdag 12 juni staan er twee topzwemmers klaar om jou de belangrijkste basistechnieken te leren. Daar moet je bij zijn!

Wat: zwemtraining met topzwemmers Joost Reijns en openwaterzwemmer Lars Bottelier
Waar: zwembad De Houtvaart
Tijd: 20.00-21.00, 19.45 aanwezig zodat je op tijd bent omgekleed.

Doe mee en maak gebruik van de zwemexpertise die we op deze avond langs de kant hebben staan. We maken er een mooi feest van met NH Nieuws, topzwemmers Joost Reijns en Lars Bottelier en hopelijk een heleboel enthousiaste deelnemers in het water.

We willen graag een inschatting maken van het aantal aanwezigen, dus stuur even een mailtje naar info@haarlem.swimtofightcancer.nl als je komt. De toegang is zoals iedere week gratis voor jou als deelnemer. 

We zien je graag!
8-6-2018
Tips en Trainingen voor deelnemers

Ben jij al bezig met de voorbereidingen voor de Swim op 16 september? Van fondsen werven tot zwemtraining; de weg naar de Swim is even leuk als de dag zelf.

Hierbij wat nieuwtjes en tips over de voorbereiding:

Vanaf deze week train je gratis in zwembad De Houtvaart. Op de volgende tijden kun je op vertoon van de inschrijving naar binnen in Zwembad De Houtvaart om te trainen.
 • Iedere dinsdagavond van 20.00 - 21.00 uur is het bad uitsluitend geopend voor Swim deelnemers. Er is dan meestal ook iemand aanwezig die je nuttige tips kan geven over je zwemtechniek.
 • Verder maandag t/m vrijdag van 11.00 - 12.00 en van 18.00 - 20.00 uur banen zwemmen.
 • Weekend van 10.00 - 11.00 uur banen zwemmen.
Op dinsdagavond 12 juni is er een clinic in de Houtvaart met Joost Reijns. Gratis toegang voor deelnemers.

Er komen ook nog andere trainingsmomenten, daar houden we je van op de hoogte via Facebook en Instagram.

Het wordt ten zeerste aangeraden om een zwem-wetsuit te dragen tijdens je swim. Heb je er een nodig? Kom dan op 2 juni a.s. tussen 15.00 - 17.00 uur naar de Houtvaart. Daar kun je wetsuits passen en uitproberen in het water. Ze zijn dan ook te koop en te huur.

Heb je kinderen tot 14 jaar in je omgeving die ook mee willen doen? Ze kunnen zich inschrijven voor de Kidsswim. Een leuk obstakelparcours in het water onder professionele begeleiding.

Tot slot: Tell a Friend! Ken jij nog mensen die ook mee willen doen? Maak ze dan enthousiast en laat ze zich ook inschrijven. Samen trainen is namelijk supergezellig en met z'n allen kunnen we een nog grotere vuist maken tegen kanker.

Hopelijk tot ziens in De Houtvaart!
29-5-2018
Nieuwe tijden gratis zwemmen in de Houtvaart


Nieuwe tijden gratis zwemmen in de Houtvaart!

Wist je dat je op vertoning van je inschrijfbewijs gratis banen kunt zwemmen in de Houtvaart?
En er zijn nu zelfs extra tijden toegevoegd!

Ma t/m vrij:
11:00 - 12:00 uur en 18.00 - 20.00 uur
Di-avond extra: 20:00 - 21:00 uur met begeleiding
Weekend: 10:00 - 11:00 uur

Benieuwd hoe het is om te zwemmen met een wetsuit? Zaterdag 2 juni is er tijdens het 5 & 10 kilometer zwemevent vanaf 15:00 uur gelegenheid tot passen, ervaren, kopen en/of huren. Zien we je dan? 

28-5-2018
Heb je ons gezien op Bevrijdingspop?
Heb je ons team zien staan op Bevrijdingspop? Onze stand was aanwezig om iedereen te voorzien van meer informatie over de Swim en over Fight cancer. Je kon je ook meteen inschrijven bij onze Fighters of online. We zijn supertrots op onze Fighters!

7-5-2018
Aftrap Swim


Bron: Haarlems Dagblad
7-5-2018
Vrijwilligers

Wil je niet zwemmen, maar wel op een andere manier inzetten? Word vrijwilliger! Wat hebben we o.a. nodig? Denk aan: 

 • Begeleiding van sporters
 • Ontvangst en registratie
 • Fotografen 
 • Social experts
 • Helpen met organisatie van het evenement
 • Helpen met Fondsenwerving
 • Helpen met organisatie van het evenement
 • Verkeersregelaar
 • Catering
Meld je hier aan. 
19-4-2018

Meld je aan als vrijwilliger!

Zwem je niet mee, maar wil je wel je bijdrage leveren? Je kunt je ook aanmelden als vrijwilliger. Denk bijvoorbeeld aan helpen bij de inschrijvingen of het op- en afbreken van het evenement. 

Lees meer over het hoe, wat en waarom op onze vrijwilligerspagina