Inschrijfgelden

€75,-  voor de 2 km en 4 km
 en de estafette
€25,-  Kidsswim

De kosten en de donaties: twee rekeningen

Inschrijfgelden

Het evenement wordt bekostigd door inschrijfgelden (individueel, teams, kids), sponsorgelden en suppliers. Zonder de inbreng van sponsors en suppliers wordt de Swim zeer kostbaar. Elke stad werkt met een eigen begroting. Er zijn minimum eisen waar elke stad aan moet voldoen, maar er is ook veel vrijheid om het event een eigen tintje te geven die past bij de betreffende stad. 

Individuele deelname kost €75,- incl. btw en de bijdrage van een business team is € 1.000,- excl. btw voor 4 deelnemers. De inschrijfkosten voor deelnemers t/m 12 zijn €25,-. 

 

Donatiegelden

Naast het betalen van inschrijfgeld krijgt iedere individuele deelnemer €250,- p.p. als streefbedrag aan donaties voor Fight cancer op te halen, een team minimaal € 1.000.- en een deelnemer t/m 18 jaar minimaal € 100,-.   

Alle inschrijfgelden en sponsorgelden worden op rekening A gestort (transactierekening op naam van lokaal bestuur en Fight cancer) en alle donaties die de deelnemers ophalen op rekening B (donatierekening op naam van Fight cancer). De donatieteller die de website ‘digitaal’ bijhoudt op de homepage, betreft dus de netto donatiebedragen waarvan uitsluitend transactiekosten in mindering worden gebracht. Waarom kost inschrijving voor de Swim geld?

Als deelnemer krijg je hiervoor een goed en vooral veilig georganiseerd event. Bovendien ontvang je naast je startbewijs ook een badmuts, medaille, handdoek, maaltijd en gratis zwemtrainingen.

De organisatie van de swim vergt veel tijd en inzet van kennis en expertise op diverse vlakken. Vooral op het gebied van veiligheid, PR, marketing en communicatie, sponsorwerving en ondersteuning. Het moet een beleving moet zijn om mee te doen, terwijl veiligheid voorop staat. Als organisatie zetten wij waar mogelijk kennis en expertise in via vrijwilligers. En we proberen producten en diensten te verkrijgen via sponsoring of met korting. Maar uiteindelijk kost het realiseren van zo'n event ook gewoon veel geld.